Followers

08 November 2012

Citer tentang kakak..

Dah lama tak update pasal anak-anak... Meh sini aku citer tentang kakak yang sudah pun berumur 4 tahun.. pejam celik pejam celik dah besau anak ibu .. dah nak jadi anak dara.. Untuk pengetahuan korang, kakak dah pegi sekolah tadika sejak Januari lepas.. Alhamdulillah, sejak pegi sekolah nie dia dah belajar banyak perkara.. sekarang nie dah reti baca skit2, mengeja pun dah pandai.. tapi biasalah still merangkak lagi.. baru 4 tahun dowh, toksahlah nak harap dia dpt catch up sumer yang cikgu dia ajau kan.. takper dia pun ada lagi 2 tahun untuk siap sedia sebelum menjejakkan kaki ke darjah satu..

Tapiiiiiii... adalah perangai dia yang kekadang buat aku jadi mcm raksasa kat umah tuh.. dah pandai nak melawan ckp kiter.. kalau aku dah tersalah ckp ker pandailah dia meng'sound' aku ... ceh!!.. pastu dah pandai ckp aku GEDIK kalau apa aku buat bagi dia marah.. amboi..amboi..amboi.. ooo anak.. mmg hilang sabar dibuatnyer.. itu belum lagi dia bercakap mcm mak nenek.. membebel tak berhenti2.. tanya mcm2 soalan.. penat nak melayan wei.... kui..kui..kui... yang peliknyer biler jumpa kawan-kawan aku pandai plak dia diam membisu.. susah nau nak dengar suara dia.. aku ada ckp gak kat cikgu dia, cikgu kakak ckp kat sekolah dia bagus.. elok main2, biler tanya dia ada respon.. mungkin sbb suasana persekitaran buat dia diam membisu.. dia tak biasa dengan suasana mcm tuh... 

Belum lagi bab melaram, aduyaiiii... kalau korang nak tau anak aku nie rambut dia dah panjang.. sbb aku nie bekerja dan masa aku terhad nak belek2 rambut dia aku suggestkan untuk gunting rambut dia. Yerlah kan biler dah pendek senanglah sikit aku nak sikat, tak bersusah payah nak mengikat rambut bagai.. Uikkksss dia ckp tak mo.. dia taknak rambut pendek, dia nak rambut panjang sbb dia nak rambut mcm princess... alah korang2 tgk kartun2 princess tuh sumer kan rambut panjang... konon2 cantiklah tuh.. sib baik dia tak suruh aku buat kan rambut dia jadi kuning ala2 warna rambut princess tuh.. jenuh aku nak jawab.. adeehhh!!..

Kalau nak citer pepanjang takut korang boring baca citer basi so aku update skit2 lah pasal kakak nie yer.. meh tgk gambar dia plak yer..


Kakak dan kawan-kawan di sekolah...


 Kakak dan adik hafiy...


07 November 2012

Kembali Menjengah..

ooo.. rindunyerrr dgn blog nie.. harap sgt dpt menulis semula.. bila lak ada masa nak mengadap blog nie... hehehehe..

21 November 2011

Sharing is Caring..

Dapatkan ilmu tentang pelaburan dan simpanan emas (untuk masa depan korang jugak nie)



di





www.haremasue.blogspot.com

28 October 2011

2NE1 - GO AWAY [HD]

11 October 2011

.....

2NE1 - Go Away lyrics

[CL] Neomu chisahajana neodapji mot-hajana
Jigeum jeokeungi andwae eojireoweo wae
Nuga nugurang hae-eojyeo niga narang hae-eojyeo
Jal saenggak-hago malhae, yeah

[Minzy] Nal ddaradanideon namja
Cham gwaenchanatdeon namja
Nan neo hana ddaemunae da bonaetneundae
Nuga nugurang hae-eojyeo niga narang hae-eojyeo
Nal eopshi jal salabwa, yeah

[CL] Tonight hapil ddo bineun naeryeo wae
Nae moseup chorahaejigae
[Minzy] Nal wiro hajineun ma
Ee son chiweo eejae naminikka

[Bom] Nae geokjung malgo go away
Jipchak eopshi sarajyeo joolgae
Medal lil jul alatgaetji
Yeokgyeoweo chakgakhajima

[Sandara] Deo meotjin sarang mannalgae
Neol huhwaehagae mandeuleo julgae
Seulpeumeun jigeum ppooniya, boy
Cause love is over, love, love is over tonight

[CL] Just say what you gotta say
Eojjeom kkeut-kkaji meoteopni?
Fiancé? Beyonce! I'm walkin' out of destiny
Chorahan holloga anin hwaryeohan solo, that's my way
Modeungeol da jweosseuni oheeryeo nan huhwae an hae

Jiga deo seulpeun cheok
Kkeut-kkaji meoshi.tneun cheok
All you do is act a fool
You ain't shi.t without your crew
Shigan eopseo, I gotta go
Annyeong, good bye, adios
Ni motnan eolgool dashin bogo shipjin ana no more

[Minzy] Tonight hapil ddo bineun naeryeo wae
Nae moseup chorahaejigae
[Sandara] Nal wiro hajineun ma
Ee son chiweo eejae naminikka

[Bom] Nae geokjung malgo go away
Jipchak eopshi sarajyeo joolgae
Medal lil jul alatgaetji
Yeokgyeoweo chakgakhajima

[Minzy] Deo meotjin sarang mannalgae
Neol huhwaehagae mandeuleo julgae
Seulpeumeun jigeum ppooniya, boy
Cause love is over, love, love is over tonight

[CL]Go go away
Go away
Go away
Go away

[Bom] Nae geokjung malgo go away
Jipchak eopshi sarajyeo joolgae
Medal lil jul alatgaetji
Yeokgyeoweo chakgakhajima

Deo meotjin sarang mannalgae
Neol huhwaehagae mandeuleo julgae
Seulpeumeun jigeum ppooniya, boy
Cause love is over, love, love is over tonight



25 September 2011

ooo.. berjumpa dengan Maria Elena..

Korang tau semalam aku jumpa dengan retis fofularrr.. Maria Elena ..
face to face ...
giler wei..
siap aku beraya kat umah dia lagi tuh..
hahahahaha..

.......................







.........................................














......................












tapi sayangnyer aku jumpa dia dalam MIMPI JER...
Sungguhhh...
walaupun dalam MIMPI..
muka dia tatap cantik gitewww.. ;p

21 September 2011

Takdapatnakupdateblogsbbexamdahnakdekatjadikenastudylebihskit

Assalamualaikum..























































































































































tuan rumah takder arr..................................
























































































































































leh masuk ke tak boleh nie?...........................







































































































































p/s: takperlahkalaukorangnakjengukbolehajer..blognietakderhantupun.. kui..kui..kui

Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of My Family... Design By: SkinCorner