Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2011

Jeng.. jeng.. jeng...

KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN YANG MENGENALI SAYA SERTA KELUARGA,
KAMI INGIN MENGUCAPKAN
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & SELAMAT HARI MERDEKA..

JAGA DIRI KORANG BEBAIK YER DI MUSIM PERAYAAN.


Sesi Motivasi Diri - Malas yang tidak berkesudahan..

Imej
Tak tau arr naper aku punya penyakit M makin menjadi2 lebih-lebih lagi 1-2minggu nak raya nih.. hahahaha.. Kat ofis toksah ckp arr, mmg buat kerja pun mcm ala kadar jerk.. buat mana yang agak2 urgent, yang lain tunggu lepas raya boleh??.. huhuuhuhu.. "Apa ko igt itu company bapak ko yang punya??!!" ... ok2!!.. Besok settlekan kerja sebelum cuti raya ekk.. ;p
Nak gi kelas pun malas gak... tambah2 lagik dah nak final exam nie kan.. Kelam kabut tak menang tangan nak buat assignment bagai.. Padan muka lah kan suka wat kerja last minute.. Memula sem jerk semangat gilak, biler dah hujung2 sem .... alamak aiiii ... lemah badan tul nak gi kelas and habiskan sumer kerja2 tertunggak... Ari nie kena hantar assignment tapi satu hapa pun tak wat... dasar pemalas tul.. ok2!!.. Arii nie jugak try habisskan sumer kerja.. Aku try siapkan sampai habis.. kelas pun kol 2 kan, insyaAllah sempat.. lagipun nak final.. aku kena study lebih gigih sem nie.. itu wajiiibbbbbbbbbbbb arr kan..
Belum lagik …

Saya comel ker?!! ahaks..

Petang tadi bukak blog nie then nampak kat shoutbox msg dari Zuryn Zakaria..
"Kakak comel! check blog saya: ada entry khas utk akak (100th followers)" http://niazurynazureen90.blogspot.com/2011/08/award-for-100th-followers.html
Kebetulan blogwalking kat blog si Zuryn nie, then teruslah follow.. Tak sangka plak jadi follower yang ke100.. Apa2 pun terima kasih yer Zuryn bagi award nie akak.. I likeeee.. :) Later Zuryn leh call akak kak Sue yer.. daaaaaaa....

Mcm mana nak tangkap gambar waktu raya kalau dah tak reti duk diam2.. ;p

Imej
Erk.. camner nie korang.. confirm payah nak amik gambar cantik2.. mesti gambar raya byk kuar gambar candid jerk.. ini mudak sudah tak reti duk diam2, manyak lasak oooo... tapi biarlah dia lasak kan, itu dah menunjukkan perkembangan diri dia.. Tapi mcm confuse arr, apasal badan aku tak kurus2 ek.. Orang ckp kalau budak tgh lasak, mesti badan ibunyer akan kurus sbb maklumlah budak dah tak reti duk diam, confirmlah kita nak kena tengok sentiasa.. belum lagik time dah dapat kaki of course lah harus main kejar2 sana sini kan.. huhuhuhuhu... ;p
Pagi tadi aku saje testing baju raya mudak tenit nie sambil tuh try lah snap2 gambar dia.. perghh.. payah tul nak bergambar.. Dari berpuluh2 kali snap cuma satu -dua jerk yang cantik.. yang lain sumer gambar tertarik-tarik cam muka hantu.. isk..isk..isk.. Adik ooo adik, jgnlah time raya kang dia wat hal plak.. time nak amik gambar family dia buat perangai.. perggghhhh.. camno tuh.. Korang ada pengalaman cenggini?.. apa korang wat?.. ada tips... kasila…

Dari Baby Jambu kepada Baby Hensem

Imej
Tajuk N3 nie tak tahan.. tang mana lak jambunyer kan si hero ku sorang nie.. tapi aku tgk, dari pandangan mata aku lah kan biler budak hafiy ni rambut panjang ada masa aku tgk dah mcm gegirl pulak... lebih2 lagik biler aku hiaskan ngan sepit or cekak si kakak.. hahahahaha.. comeiiiii..
Tapi disebabkan dah nak raya nie haruslah aku ubah skit hafiy jadi budak hensem kan.. so sabtu lepas, aku potong rambut dia.. memula tuh nak bawak ke kedai.. tapi kedai pun tak sanggup nak potong rambut si kecik nie (pepaham jek lah, budak laki baya hafiy nie mana leh duk diam), nak tak nak haruslah aku gak yang potongkan.. Belasah jerklah.. kalau sumbing sana sini pun, raya ada lagi 2 minggu.. rambut leh tumbuh skit2 kot.. Janji HENSEM sudaahhhh..
Korang tak yah tanya arr.. aku mmg tak amik pun gambar time hafiy potong rambut.. tak sempat arrr.. ehhh...eh.. bukan tak sempat tapi dah mmg takleh nak amik gambar pun sbb aku mcm dah bersilat pun ada.. tunggang langgang aku nak memotong rambut dia... dengan a…

Resipi Oreo Rare Cheese Cake..

Imej
Ada permintaan dari kawan2 FB dan di luar sana untuk dapatkan resepi oreo cheese cake yang aku wat tempoh hari (seperti gambar dibawah).. Resepi nie aku ikut dari blog hanamemories (resepi Strawberry Cheesecake) then aku tukarkan kepada oreo cheesecake.. so ada skit diubah walaupun tak banyak arr.. pe kata korang test dulu.. jadi ke idak.. hopefully menjadilah yer..
Bahan-bahannyer..Bahan-bahan A:
189 gm biskut oreo
90 gm mentega tanpa garam

Bahan-bahan B:
200 ml krim putar(whipping cream)
250 gm krim keju
140 gm gula kastor

Bahan-bahan C:
15 gm gelatin halal
100ml air
- campurkan air dgn gelatin atas double boiler dan sejukkan selama 5 minit

Cara-cara1.Hancurkan biskut sehingga jadi serbuk.Sediakan loyang acuan berukuran 8 inci2.Cairkan mentega. Tuangkan mentega kedlm bekas berisi biskut tadi. Kacau rata3.Tekankan adunan biskut ke dalam loyang sehingga menjadi rata dan padat.Sejukkan dlm peti ais selama lebih kurang 30 minit agar ia menjadi keras4.Pukul krim putar sehingga pekat dan gebu.Ke…

Gadget zaman sekarang..

Imej
Wahhhhhhhh, zaman sekarang nie aku tgk macam2 gadget terkini yang canggih manggih melambak2 kat pasaran.. Seronok dan teruja aku tgk tapi just tgk jer lah.. nak memiliki jauh sekali.. hahahahaha..:p
Aku nak share ngan korang gadget apa yang aku suka tgk tapi tak mungkinlah aku akan membelinya.. Bersyukur jer lah apa yang ada nie.. Apa pun tak bleh!!!.....ishhhh!!
Samsung Galaxy S II
Ipad

Notebook brand Sony VAIO pink colour maaa...
DSLR apa2 brand ok.. tapi kan DSLR nie termasuk gadjet gak ker?.. confuse.. huhuhuhu.. Tak reti guna pun tapi suka tgk.. ;p
GADJET APA KORANG SUKA?? KASI TAU LEH?..

BEN ASHAARI : AKU TUNGGU SAHUR.. KORANG ?

Imej
First time join nie.. U olls nak join? .. klik sini yer..

Dugaan...

Imej
Sejak dua menjak nie badan aku tak berapa nak sihat.. walaupun dari luaran nampak ok jerk, tapi sebenarnya tak ok (iyer, aku boleh gelak2 bagai tapi dalam hati tuhan je yang tahu).. Minggu lepas perut aku tak berapa nak selesa.. pernah sekali muntah2.. aku rasa angin kot.. nak kata tak makan, aku makan jugak tapi mungkin jadual makan tak teratur kot sbb tuh perut meragam.. Lebih kurang seminggu jugak perut aku wat hal.. tak selesa sangat2..

Minggu nie plak, aku dilanda demam selesema.. tekak teramat perit, hidung berair, kepala sakit memanjang... igtkan boleh tahan tak mau gi klinik... akhirnya hari ini aku ke klinik jugak sbb malam tadi aku rasa mcm sesak nafas + perut meragam teramat sangat (dah ala2 mcm nak bersalin plak rasanyer).. ooo dugaan.. ooo dugaan... sabar jerlah... lagi2 di bulan Ramadhan nie..
Aku risau anak2 pulak berjangkit nanti.. hopefully tak lah.. sbb budak2 nie dah kerap sangat sakit + cuti aku pun dah tinggal skit.. harap2 sangat menjelang ke ujung tahun nie biarla…

Kerja di hari minggu.. ;

Imej
Ini hasilnyer lepas banyak kali bertangguh.. Akhirnya dapat juga saya merasa Rare Oreo Cheesecake.. for the first time, not bad lah.. Silalah layan gambar yer..