Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2010

34 weeks pregnant..

Fyi, aku sudah 34 minggu that's mean aku dah mengandung lebih kurang 8 bulan ++.. Setakat nie kesihatan masih ok, cuma biasalah bila dah sarat nie sakit skit2 tu biasalah.. Oooo, aku masih tak tau aku boleh bersalin secara normal atau tidak.. So kena tunggu jerlah time yang akan menjelang tiber tuh.. tapi 16/8/2010 aku ada appointment dengan pihak hospital sbb diaorang nak check sama ada aku boleh bersalin normal sbb masa bersalin anak pertama aku dioperate.. dan mengikut cakap nurse tempat klinik yang aku wat check up tuh, biler kandungan aku 38minggu berkemungkinan aku akan digesa bersalin (itu pun kalau aku tak bersalin lagik time tuh).. aku tak pasti kenapa (mungkin perlu tanya doktor hospital nanti)..
Korang nak tau tak perasaan aku sekarang nie tak tentu arah diibaratkan seperti akan melahirkan anak pertama .. chewwaahh.. sbbnyer aku mmg tak tau mcm mana kesakitan yang akan aku alami nanti.. masa time Safiyyah aku mmg serah diri jerk, sbb masa tuh baby songsang dan doktor te…

Pekerjaan mak buyung... hahahahaha

Imej
Kalau u olls nak tau, inilah pekerjaan aku sejak seminggu nie.. ahahaaha.. menjahit manik di baju raya safiyyah.. (tak suprise dah baju raya safiyyah nie).. ooo.. no..no..no.. aku mmg dah awal2 tempah baju kurung safiyyah nie tau (actually, termasuk jugak lah baju kurung raya tuk haku!! huhuhuhu.. ceh! mcm boleh nak pakai..)dan inilah hasilnyer.. taddaaaaaaa... leher di baju telah siap tinggal tang tangan jerk nak dihabiskan.. and nexttt.. turn baju aku plak..



Taska ooo taska..

Ari nie sangat senang aku hantar Safiyyah ke Taska..
korang nak tau kenapa..
sbb aku telah membuat janji yang aku akan bawak dia ke Jusco..
ooo.. dgn segera dia mengangguk kan kepala tanda setuju..
hahahahahaha..

Memula tuh kalau korang nak tau, dia nampak jerk taska tuh terus
dia ckp "mak.. (bahasa dia panggil aku, padahal aku bahasakan diri ibu)..
tak mo.. tak mo"..
"ibu nak gi work, petang nanti ibu dtglah amik safiyyah.. nanti ibu bawak
gi jusco ek, kita memain kat jusco ek"..
terus dia angguk kepala tanda setuju..
elok jer masuk taska, aku baringkan dia depan tv.. elok jer tak nangis..
kalau tak, aku nak keluar jer dia sudah melalak..
ari nie dia sanngggattt baik.. (itupun telah disogok dengan janji-janji manis.. huahuahuahua..)

p/s : petang nie mmg konolah bawak dia gi jusco.. aduaaaiiii.. Ari-ari janji camni mau bankrap makcik oiiiiii..

Hari Pertama ke Taska..

Semalam Safiyyah last tinggal dengan pengasuh.. Tempoh jagaan dengan pengasuh nie dalam 9 bulan..
Pagi tadi aku telah masukkan Safiyyah ke taska Komuniti Penyayang, cubaan untuk menyuruh dia hidup berdikari.. kalau duk ngan pengasuh lelama, nanti dia akan menjadi semakin manja..
Semalam, masa amik dia.. MasyaAllah, mcm tau-tau jerk dia takkan datang lagik umah pengasuh tuh.. menangis tak henti-henti sampai aku kena berentikan kereta tepi jalan sbb dia dah mengamuk dalam keta.. susah giler nak pujuk..
Pagi tadi masa on the way nak hantar ke taska, reaksi dia mcm teruja campur takut-takut.. biler aku ckp aku nak pergi 'work', dia dah jadi tak tentu arah. dah start menangis.. tak sampai ati aku nak tinggalkan dia.. tapi nak tak nak aku keraskan ati, gi jugak kerja.. sampai ofis terus call taska, diaorang ckp dia dah ok.. takder nangis2 dah..
Kejap lagik, aku nak pegi amik dia.. erm, mcm manalah dia skrang yer.. boleh ke dia berhadapan dengan kawan - kawan seusia.. hopefully, dia …