Pengikut

29 Oktober 2009

Happy Birthday Jammy!!..

Yuuuhuuuu.. nak citer nie.. Tengahari tadi kitaorang celebrate 'mak buyung'.. Birthday dia semalam.. Dia nie Penolong Pegawai Sukan kat ofis aku.. Celebrate kat KFC, TESCO Melaka.. huhuhu... Malas arr nak citer panjang, ni hah gambar2nyer..


Yang tgh meniup tu lah "birthday girl"... Harap maaf yer, ada kekaburan disitu..

Ni bestpren nih..

Hah.. ni 2 org ibu moden yang sedang berusaha nak menguruskan badan ek..

28 Oktober 2009

Final Exam

Erm.. final exam dah tiber lagikkk.. Next week paper yang pertama.. hopefully this semester, will get better gred.. Aku suka tul lagu Miley Cyrus.. mmg bagi semangat tul tambahan lagi nak menghadapi final exam yang subjeknyer makin lama makin mencabar..
The Climb by Miley Cyrus
I can almost see it
That dream I'm dreaming, but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it
Every step I'm takin'
Every move I make
Feels lost with no direction,
My faith is shakin'
But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometims might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most
I've just gotta keep goin', and
I gotta be strong
Just keep pushing on, but
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb
Keep on movin'
Keep climbin'
Keep faith baby
It's all about, it's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith...

23 Oktober 2009

New House

Hah.. nie hah rumah baru kitaorang.. Ari tuh aku ckp nak post kan.. tapi amik masa yang sangat lama untuk post kat sini sbb aku teramatlah busy giler.. umah tak payah ckplah, belum kemas lagik.. tunggu arr, lepas aku selesai final exam nie baru start mengemas umah.. Tapi u olls, bukan main susah nak cari barang.. terpaksa punggah2 sajork.. haahahaha..


Ini living room ngan dining room.. tapi yang dining room kitaorang nak wat hall santai2 sajork..


Ini lak kitchen.. oklah tu, muat tuk letak kerusi makan 4 orang..

Hah, yang nie depan umah yek.. Rumah kitaorang mengadap jalan utama..

19 Oktober 2009

Dah pindah pun..

17/10/09 - Sabtu lepas kitaorang pindah umah.. penatnyer u ollsss.. tak cukup tido rasanyer (almaklumlah, i kan mmg kaki tido) Terima kasih lah bebanyak pada yang sudi membantu mengangkat barang-barang kitaorang yang tak seberapa banyaknyer tu.. Tidak lupa juga pada saudara-mara yang sudi datang menjengok dan menyediakan hidangan yang sedap2 tu, terima kasih tak terhingga.. Pada kawan-kawan yang sudi datang menjengok kitaorang pada hari tu pun tq so much.. Ada masa datanglah lagi.. Dan paling aku nak ucap terima kasih pada mak aku dan syirah yang sanggup datang naik bas dari KL semata-mata nak tolong aku pindah dan mengemas rumah.. sian kat mak.. penat sangat2.. sayanggg kat mak!!.. mmuuuaaahhh.. Setakat nie rumah masih belum kemas sepenuhnyer, tang dapur dan ruang tamu tu of course lah aku kemas sebab takut ada orang nak dtg sedaplah skit mata memandang tapi tang bilik tu.. masyaAllah, mintaklah ampun.. haahahahahaha.. Gambar masa sampai umah baru tu aku tak amik sbb sibuk nak mengangkat barang so korang tatap gambar kat umah lama jer lah dulu ek.. Gambar umah baru tu, nanti2 lah aku post kat sini..





16 Oktober 2009

Ibu Safiyyah yang banyak interprame kan..

HAHAAHAHAHAHAHA.. tergelak besar aku..
Seingat aku ler kan, aku rasmikan blog ni
sebab untuk berciter dan berkongsi ngan u olls tentang
perkembangan si kecik "HANNAH SAFIYYAH"
tapi apasal aku lak yang terlebih interprame hal aku jer nie..
huhuhuhu.. adoi..
takper arr, mulai ari nie akan ku citer
tentang perkembangan kitaorang sekeluarga ek..
betul jugak tu, mana tau tahun dpn ker,
tahun lagi satu ker
HANNAH SAFIYYAH dapat adik lagik..
berkembanglah jugak keluarga
kitaorang ni kan..
best..best..

I Likkeeee..

Majlis Jamuan Raya

Ari nie kat ofis aku ada wat jamuan raya.. Mcm-mcm makanan adddaaa... Ckp jer nak apa, sumer ada.. hihihih.. Pastu sumer siap bagai pakai baju raya.. Cantik2 dan hensem2 sumer apatah lagi yang lelaki berbaju melayu siap bersampin.. kan segakk gitu.. Acara bermula jam 9 pagi berakhir jam 12tghari.. Ada ke patut u ollss aku disuruh jaga kelas (sbb ustaz ni perlu membaca doa di majlis nie so kebetulan ustaz nie tgh buat test pada studentnyer) dan aku dipaksa rela untuk menjaga kelas ustaz nie (aku gi dgn muka tak rela)..hehehe.. tapi takper, sib baik sekejap jerk.. bebudak kelas tu cam tau2 jer aku dipaksa rela untuk tunggu dikelas diaorang.. tak sampai 20 minit aku duduk di kelas tu sumer student dah siap test.. hahahah.. makcik sukerrrr.. Kat bawah nie gambar2 yang sempat diamik semasa dan selepas majlis raya nie.. kiter enjoyyy..



13 Oktober 2009

Pindah Umah..

Yabedabedu.. This Saturday kitaorang pindah umah.. skrang nie pun angkat barang2 yang kecik2 jerk dulu.. preparation untuk rumah tu tak banyak yang kitaorang buat lagik sbb masa yang terlalu suntuk.. nak pindah lewat lagi tak boleh sebab bulan 11 ni dah start potong so better masuk umah cepat.. betul tak?.. alah, aku pun tak kisah sgt.. nanti slow2lah buat apa yang perlu dibuat tu.. lama2 nanti cantiklah umah tuh.. Kat sini ada skit gambar yang aku amik masa kitaorang angkat barang skit2.. Nanti biler dah betul2 pindah rumah, baru aku upload gambar rumah baru kitaorang yang tak seberapa tuh.. hahahaha..

lampu-lampu dan kipas yang masih belum settle lagik..

Si kecik pun tolong gak tau.. hehehe

09 Oktober 2009

Kursus Induksi Khusus

Hi u all, minggu nie N3 aku not about my daughter but it's about myself, ttg aku ke Kursus Induksi Khusus di Kg. Gajah, Perak (untuk sah jawatan di jabatan baru nie walaupun di jabatan lama aku dah sah jawatan).. Aku ke sana starting from August 4 - August 7, 2009... Sebelum nie aku pernah pergi ke sana untuk hadir Kursus Induksi Umum, masa tu pun tahun 2003 (tapi masa tu aku di jabatan lain).. dan pada masa itu jugaklah aku bertemu dengan ayah Si Safiyyah nie.. hahahahah.. tapi selepas kursus tu tamatlah bukannyer masa kursus tu kami dok bercinta.. huhuhuhu..

Okeylah, malaslah nak citer panjang2 sbb takder apa yang best pun pasal kursus nie (maklumlah dah kawin, so takder lah citer hangat sensasinyer pun..) tgk gambar jer lah yer.. (Gambar tak ikut turutan ek)..

Hari last - Hari ke 3 - Dalam kol 2 lebih aku gerak pulang ke Melaka..

Hari kedua

Hari pertama -nak main basikal tak sempat sbb ari nak ujan..
kempunan den!..
Ni masa on the way nak ke kg. gajah.. ni tgh berenti
kat kawasan R&R Seremban

08 Oktober 2009

Kenapa lambat sgt nak update nih!...

Tau tak kenapa aku lambat nak update blog nih.. actually, minggu lepas aku kena demam selesema.. yang tak tahan demam nie menangkap badan (badan aku sakit2 sgt, berbisa tul) .. so aku gi klinik dapatlah 2 hari mc (30/9/09 & 1/10/09) .. syoknyer.. bolehlah rehat sepuas-puas hati.. Mmg aku berselubung jerk ari mc tu.. Mmg tak sabar nak sihat.. Aku kalau selesema or batuk mmg lah tak larat sgt2.. mcm tension jerk..
Hari ahad tu lak, 4/10/09 aku bertolak ke Pusat Latihan UiTM, Kg. Gajah, Perak tuk hadiri Kursus Induksi Khusus selama 3 hari bermula 5/10/09 - 7/10/09. (Citer ttg induksi ni pada N3 yang akan dtg ek)..
Hari nie mmg aku malas nak hapdate sbb aku nak wat kerja yang dah lama tertunggak.. Bila free nanti aku hapdate erk..
Tu pasallah aku amik masa lama tuk hapdate blog nih..

Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of Suliana Shah. Design By: SkinCorner