Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2011

Masih Demam..

Imej
Hari nie aku terpaksa cuti lagik.. Si adik masih tak sihat.. badan dia masih panas lagik.. biler check suhu badan dia masih dalam 38C @ 39C.. Ari tuh jer yang paling tinggi cecah 40C.. Waktu malam toksah ckplah, kekadang sampai buat aku risau.. Bukan apa paling takut kena kekejangan jerk..
Hati nie sebenarnyer serba salah... hopefully orang kat opis tu leh pahamlah kan.. Maklumlah aku kerap cuti, anak aku nie lak mmg kerap demam.. Bukan tak boleh nak tinggalkan kat taska, tapi apa2hal kiter lah kena tanggungjawab sbb dah tau kan anak demam kenapa masih hantar ke taska... pengasuh taska tu bukan leh hadap anak ko sorang..
Apa-apa pun ini hanya salah satu ujian dariNya.. Tanganilah dengan sebaiknya..

Bijak Atur Masa demi Rumah tangga dan Kerjaya

Artikel ini khas ditujukan buat kaum wanita di luar sana untuk dijadikan panduan.. Selamat membaca!!
Setiap wanita harus mendalami ilmu-ilmu yang berguna supaya mereka dapat mengendalikan segala tanggungjawab mereka dengan berkesan. Antaranya mendalami ilmu agama, pengurusan rumah tangga dan kerjaya serta pengurusan tekanan sebagai panduan dalam melaksanakan tugas. Dalam kesibukan mengurus kerja-kerja luar, pastikan urusan rumah tangga tidak akan terabai.
Pengurusan Masa - Adalah strategi penting yang perlu diterapkan oleh para ibu yang bekerja agar dapat menjalankan peranannya sebagai suri rumah, isteri dan pekerja. Tentukan dan tetapkan tujuan anda dalam bekerja. Sentiasa mengingati dorongan yang membuatkan anda untuk terus bekerja. Fikirkan suami yang terpaksa menanggung tanggungan perbelanjaan ruman, hutang bank dan barangan keperluan anda sendiri. Tetapkan hujung minggu bersama keluarga.
Tetapkan keutamaan - Dengan menetapkan keutamaan anda boleh mula menentukan jenis aktivit untuk …

Adik ooo adik..

Imej
Semalam taska ada call ckp adik demam panas, jadi mintak aku balik ambil adik sbb makcik yang jaga baby risau kalau baby mcm hafiy nie demam.. Dia takut kalau jadi apa2 lah tuh.. Aku pun amik lah half day semalam... aku sampai taska jam 2.45ptg.. time aku sampai kakak tgh tido, jadi aku plan amik kakak ptg2 skit.. amik yang adik jer dulu sbb nak bawak ke klinik.. Sampai klinik, doktor takder lah pulak.. Staf klinik tuh kata doktor masuk 3.30 ptg.. Itu pasallah aku malas nak gi klinik nie, memanjang jerk doktor takder.. kalau nak ke klinik nie pun haruslah tepon dulu, jgnlah ko nak terjah kang buat sakit ati jerk.. aku pegi jugak klinik nie pun sbb aku rasa dekat ngan umah.. dahlah ptg semalam panas terik, sian plak aku tgk hafiy nie.. jadi aku amik jugak ubat demam ngan ubat montot (kasi standby)..
Ari nie aku cuti sbb aku tak sampai hati nak tinggalkan hafiy kat taska.. yerlah, demam dia tak kebah pun jadi confirmlah kalau aku pegi kerja jugak ari nie, makcik tu akan call lagik jadi b…

Produk Kecantikan Yang Menyusahkan..

Imej
Korang meh sini aku nak citer pasal produk kecantikan skit.. Ini sumer bukan rekaan semata-mata tapi adalah pengalaman yang aku alami sepanjang menggunakan produk kecantikan.. Almaklumlah, org pompuan mmg taksub ngan benda-benda yang membuatkan diri akan kelihatan cantik.. termasuklah aku..
Aku menjadi taksub ngan produk kecantikan biler tgk hasil yang sgt ketara cousin suami aku.. kulit dia jadi cantik dan putih gebu.. time tuh, mmg tak dinafikanlah aku pun dah jadi terikut-ikut.. memula aku beli produk kecantikan ikut suka ati aku jer, jenama pu**** rem***** .. hasilnyer mmg langsung takder.. buat membazir jerk.. pastu baru aku try beli produk cousin suami aku pakai tuh, jenama A**** ...
Okey, bulan 1-3 pakai mmg okay.. kulit pun mula dah tak kusam dan mmg nampak perubahan yang sangat ketara.. then dah lama2 pakai dia jadi mcm tak serasi pulak.. jerawat toksah ckplah.. mmg giler2 besar dan bernanah2.. bila dah kering tinggal parut2 hitam.. tapi tak lama pun kering dah naik bapak je…

Artwork kakak..

Imej
Kat sini aku nak tunjuk hasil kerja kakak di taska.. Kadang-kadang ada jer hasil tangan yang dibawak balik, rugi lak rasanyer kalau tak tunjuk kat korang.. huhuhuhu.. Moh layan gambar yer..;p
Tali leher

Ini tak taulah apa, bas atau lori nie?!!
Cap tangan kakak
Tak taulah si kakak nie tulis apa..
Bak kata kakak "ini sampan, ibu"

Star

Boleh ker??!!

Imej
Selasa minggu lepas kat ofis aku ada pemeriksaan kesihatan yang dianjurkan oleh Unit Kesihatan.. Bagus jugak kalau selalu program mcm nie diadakan, boleh lah staf tahu tahap kesihatan memasing kan.. Aku mmglah tak melepaskan peluang, tapi takder lah sampai amik darah.. Amik darah diaorang galakkan pada yang umur 40 tahun ke atas tuh.. aku cuma check BMI jerk.. dan korang nak tau apa resultnyer.. aku kena buang kan berat badan aku yang gedempol nie sebanyak 11kg!!.. ye kawan-kawan 11kg!!.. tak tipu.. kena buang 11kg untuk dapatkan berat yang ideal dengan ketinggian aku nie hah.. giloo ke apa, mcm mana nak buang kan tuh... nafsu melantak mmg toksah ckp arr, hari-hari tahap maksima.. ;p
Tapi niat dihati tu mmg ada nak kurangkan berat badan cuma usaha tu mcm takder jerk.. ngeh..ngeh..ngeh.. Bak kata org "NAK SERIBU DAYA, TAKNAK SERIBU DALIH"... Tepuk dada tanya selera.. ;p

Sebelum kahwin - 2005

Selepas kawin - 2011

Sorry...

Blog ini masih dalam proses pengemaskinian.. InsyaAllah Isnin nanti dapat diselesaikan.. Jangan lupa datang semula menjenguk blog ini yang akan berwajah baru..

Majlis Sambutan Hari Jadi secara Berkelompok..

Imej
Sabtu lepas ada Majlis Sambutan Hari Jadi secara berkelompok yang dianjurkan pihak taska (anak2 taska yang harijadi jatuh pada bulan Jan-Jun 2011).. Untuk beri sokongan pada pihak taska, kami sekeluarga hadir memeriahkan suasana majlis tersebut, sebenarnya nama kakak pun termasuk jugak sbb birthday kakak 11April.. Majlis bermula jam 10 pagi dan berakhir jam 11.00 pagi.. Nasib baiklah si adik takder buat perangai sangat sbb kebiasaanyer jam 10 pagi tu dia dah nak tido balik.. Kalau korang tgk gambar kakak ada pakai baju berlainan, sbbnyer tgh2 majlis dia boleh kencing dalam seluar.. pelik tul aku, selalunyer tak pernah dia terkucil.. agaknyer ari tuh seronok sangat main lari2 ngan kawan2 sampai terlupa nak kencing.. jadi sib baik umah dekat, cepat2 aku bawak dia blk kasi tukar baju.. sabau jerlah.. moh layan gambau yer..

















Hi-5

Imej
Korang tengok gelagat anak2 aku nie.. Mcm paham jer citer yang ditengok tuh, tapi mmg citer nie buat budak2 hayal.. siap dengan lagu2 yang comel.. Kalau nak tau, tiap2pagi nak kejutkan kakak mesti aku ckp aku nak bukak citer high5, confirm bangun punyer.. takder nangis2 pun.. terus ngadap tv tgk citer high5..






Terima Kasih..

Imej
Walaupun sudah basi, tapi aku tetap mau ucapkan terima kasih pada suami tercinta dengan hadiah yang diberikan sempena Harijadiku yang ke-30 (Coklat).. Tak lupa juga buat kawanku, Maria dan Jamee untuk hadiah yang sangat menarik (Hand Mixer).. phhheeeeewiiiitttt... ;p


Rosak..

Imej
Korang nak tau sebab apa aku tak update minggu lepas.. Netbook aku dah kena virus ko.. so kena format balik.. tah apa2 tah.. mencik tul.. Tension tul aku, takleh layan tenet kat umah.. nak update apatah lagik.. sib baik my abe tuh juruteknik komputer, dia lah hero menyelamatkan netbook ku itu.. hahahaha.. time kasihlah yer.. janjinyer siap hari nie kan.. so weekend nie aku tidaklah kesunyian..leh layan tenet..;p

p/s : Kalau korang nak betulkan komputer/laptop/netbook lehlah contact aku yer at sulianah@gmail.com .. [promote tuh!!]