Pengikut

25 Ogos 2009

Rindunyer Kenangan itu..

Setahun sudah berlalu..(actually dah 1 tahun 27hari)
Memori kini kembali..
Teringat masa-masa dulu.. Kenangan di MQA..
(formely known as Lembaga Akreditasi Negara)

Sekarang aku berada jauh.. Merantau..
(jauh tak jauhlah sangat.. 2 jam ke KL.. hehehe)
Nak sangat jumpa kawan-kawan di MQA..
tapi..
Masalah masa ataupun ?!!
(actually, cuti aku pun dah takder.. nak jumpa diaorang aku kena cuti..so?)

Untuk Kawan-kawan di MQA
(especially Kak Zie.. hehehe)
I rindu kat u all!..
(isk..isk..isk..)

Ni gambar-gambar sekitar hari-hari terakhir aku di MQA.. (sedih)

Girangnya Daku..

Alhamdulillah..

Pagi Isnin lepas, masa aku hantar si comel nie ke umah pengasuh,
akak pengasuh tu bagitau yang dia tak jadi nak kerja
(katanyer, dia siankan makan minum anak2 dia..
almaklumlah.. mungkin dah lama tak kuar bekerja)..
Dalam hati nie,
rasa mcm nak melompat-lompat (katak) jerk..
Rasa lega sangat2.. mau tak nyer..
bayangkanlah, dalam masa yang suntuk nie
(dalam masa 10 hari jerk)
kitaorang kena cari pengasuh yang baru
(igt senang ke? mcm pilih baju-baju kat shopping complex tu?!!)..
Nak cari pengasuh nie kena cari yang betul2.. kena yakin..
barulah bila nak ke tempat kerja hati tu tenang...
Jadi sekarang nie kitaorang ada banyak masa tuk cari pengasuh
(tapi semalam hubby ckp dah ada yang nak jaga safiyyah..
berhampiran dgn tempat tinggal baru kitaorang tuh)..
Tunggu je lah lepas raya nanti ek..
saper pengasuh baru Safiyyah tuh sbb kitaorang pun tak kenal..
(Kenal masa raya nantilah kot)..

Ikut hati nak jerk berhenti kerja (duduk umah jaga si comel)

Did I have any choices?

20 Ogos 2009

Rumah Sewa yang akan ditinggalkan..

Huhuhu.. tajuk N3 kali nie mcm sedih jerk kan..
Actually, kitaorang dah dpt kunci untuk menduduki rumah baru..
Tapi kitaorang decide untuk duduk selepas raya nanti..
selepas menyelesaikan apa-apa yang patut diselesaikanlah.. (amender aku ckp nie)..
lagipun paham-paham jer lah, bulan puasa hampir menjelma, dgn nak raya lagik..
So lepas raya ada lah masa yang sesuai untuk pindah rumah..

Tapi.. ada perkara yang menyedihkan selain
dari meninggalkan rumah sewa yang banyak berjasa kepada kitaorang...
Pengasuh Safiyyah mintak untuk
mengasuh Safiyyah hingga hujung bulan ini saja..
Sebab dia dah dpt kerja ...
Aduh.. pening kepala den!!..
Saperlah yang nak jaga anak den nie..
Masalah ini harus diselesaikan sebelum hujung bulan ini jugak!!

Inilah rumah sewa yang banyak berjasa kepada
kitaorang sejak aku dapat
bertukar tempat kerja di Melaka nie..
(Khas untuk Tuan Rumah : En. Mohd Helman Md Esa,
Terima kasih banyak-banyak kerana sudi untuk
menyewakan rumah kepada kami sekeluarga..
Jasamu akan dikenang selamanyerr..)



19 Ogos 2009

Bulan Ramadhan Menjelma Kembali...

Salam..
Sempena tibanya bulan baik Ramadhan tidak lama lagi
kami sekeluarga terlebih dahulu ingin memohon ampun dan maaf jika

kami ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan mau pun yang di sengaja,
kami ada menyakiti hati di antara anda semua
kami ada terlanjur kata bila berbicara
dan juga mohon dihalalkan semuanya.

semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk ,
diberkati dan dirahmati Allah S.W.T,
Insyaallah.
Salam,Doa malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad s.a.w apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya. Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
DARI : Abd Hares, Nor Suliana & Hannah Safiyyah

11 Ogos 2009

Bestnyerr dapat BABY!!..

Oppss.. jangan tergezut dgn N3 kali nie ek..
I tak mengandung tauuu..
N3 kali nie tentang member aku a.k.a ex-staff LAN dulu..
iaitu Pn. Baizura Baharuddin...

Semalam aku terima sms dari dia..
dia tulis "salam sue, bai masuk hospital ari nie...
doakan yer.. 2 ari menahan sakit"..

Then pagi tadi, aku terima mms dari suami
Bai siap dgn gambar baby lagi..
"Alhamdullillah.. Syukur pada Allah S.W.T ..
Muhammad Adam Danish bin Mohd Saiful
telah selamat dilahirkan pada 10/8/09
jam 7.18 malam.. berat 3.16kg"..
Tak sangka.. dulu2, kitaorang selalu kuar sama
yang pastinyer, tempat yang selalu gi mesti ke Putrajaya..
ye tak Cik Bai?..
Tapi itu dulu..
Zaman belum berkahwin..
Skrang nie, masing-masing kalau jumpa
apalagi mengendong anaklah jawabnyer!!..

Oklah tu!!..

Apa-apa pun..
Sue sekeluarga mengucapkan tahniah
kerana menerima cahaya mata lelaki yang
comel sangat2..
Selamat Berjaga Malam yer..

p/s : Sori ek Bai.. Kisah u terpaksa i storykan dalam blog nie..
Minta ampun dan maap yer I interprem gambar anak u dalam blog nie.. hehehehe

Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of Suliana Shah. Design By: SkinCorner