Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2009

Bergambar sakan..

Imej
Semalam aku ngan anak ke Tesco, Melaka.. pastu ada promosi dari tesco kerjasama dengan Tot R Us.. Berbelanja di Tesco sebanyak RM50 keatas then dapat satu gambar anak secara percuma.. Wahh.. bestkan.. apa lagi, jgn ketinggalanlah.. Memula saja tgk budak2 ni bergambar pastu kan mcm best jerk.. apalagi, aku seret (?!!) Safiyyah bergambar skali.. siap sewa baju kat situ (RM10).. Kalau ada gambar yang kita berkenan, bolehlah beli gambar2 tu.. Kalau nak sumer gambar harganyer RM68 free baju sewa.. kalau tak satu gambar sekeping RM10. So aku berkenan 3 gambar nie jerk.. Tgk arr.. ooo sebelum terlupa, promosi nie sampai 29 November 2009 yer.. Hanya di TESCO sahaja.. (Seluruh Tesco ke hanya di Tesco Melaka, aku tak sure lah)..

Bakal Ustazah ker?!!

Imej
Bakal ustazah ker?!!.. Ada harapan tak? Kalau betul, sejuk perut ibu yang mengandung selama 38 minggu..

Gelagat Dua Beranak.. huhuhu

Imej
Tgk arr gelagat anak daraku.. ada ke patot dia tonjol2 kepala ayah dia.. ish..ish.. ish.. sgt ganas gurauan cenggitu tau...

Apa tuh? Cuba teka..

Imej
Cuba tengok apa yang safiyyah nie reka.. hehehe.. Ari tuh aku tgk dia dari jauh, main sorang-sorang.. Mcm tgh membina sesuatu.. aku diam jerk.. bila pergi dkt2, ooo dia mcm nak bina menara pun ada.. hehehehe.. Kreatif betul..

Sudah besar..

Imej
11/11/09 - Genap Hannah Safiyyah 1 tahun 7 bulan.. Sekejap jer dia dah membesar.. Mcm tak sangka tau.. Dan tak sampai beberapa bulan lagi dia dah menjangkau 2 tahun.. Skrang nie dah sangat cerdik dah sudah pandai bercakap (walaupun bercakap dalam bahasa yang aku tak paham)tapi at least dia ada usaha untuk berinteraksi dengan sesiapa pun. Sekarang nie, dia adalah peneman aku selain dari suami.. Kalau dia takder aku rasa mcm sunyi jerk.. Masa aku cuti untuk study for final exam ari tuh, aku hantar dia ke rumah pengasuh.. Dalam kepala nie tak henti2 fikir pasal dia, kalau boleh nak amik dia balik temankan aku study (tapi tak boleh buat mcm tu, tak pasal2 aku tak leh nak study).. heheheh.. Antara perkembangan anakku lagi nie :- Dah pandai menyebut ibu (dia sebut abu) tapi kalau dia panggil aku secara spontan dia akan panggil mak, puas dah ajar panggil ibu tapi dia tetap panggil mak.. cemana tuh.. Dah kenal ibu dia adalah aku, hehehe... Kalau dia nampak gambar aku, dia akan sebut "abu&q…

Aku merdekaaaaaa...........

Yessss... akhirnyer aku merdeka.. leggaaaaaaaaaaanyerrrr.. FINAL EXAM telah selesai semalam.. so arini aku sgt lega dan hilang sumer tekanan yang ada.. Sebelum ni aku sgt stress dan tension, walaupun dari riak muka aku tak menggambarkan perasaan yang aku alami tapi hanya tuhan dan suamiku sajer yang tau.. hahahaha.. tapi sekarang, aku sangat gembira dan rasa mcm lepas sumer beban yang ada.. LEGAAAAAANYEERRRRR... tapi tak leh lega sangat2 sbb aku ada lagi 2-3tahun untuk menghadapi keadaan seperti ini.. hahahah..

Poyonyerrr...

Imej
Hahahaha.. Selasa, 3/11/09 ari tuh aku cuti sbb nak study tuk exam keesokan harinyer.. Pagi tu aku terima panggilan dari Kak Zie, ex-ofis mate aku dari MQA.. Dia bagitau adikku masuk paper kosmo.. (Dalam pikiran aku, alah takat gambar kecik-kecik terselit2 tak heranlah aku).. Rupernyer dia ckp satu mukasurat citer pasal adikku yang ketiga nih.. Per lagi, berkobar-kobar lah jugak pagi tu aku ke 7-E tuk beli paper kosmo.. Tak menyempat, masuk keta aku terus selak... Selak punyak selak, jumpa gambar dia.. Mak datuk, mmg betul arr satu mukasurat tu citer adik aku nie hah.. Mcm nak muntah lak.. hahahahahha.. Apa lagi, sesi ngumpat2 berlaku antara aku ngan adikku yang no.2 melalui sms bagai nak rak kitaorang mengumpat.. hahahahaha... (Apa?!!.. Kitaorang cemburu?!! ooo.. tak sesuai ek... tidak mungkin, jauh sekali arrr.. :p) Tapi oklah tu, sekurang2nya citer dalam paper tu pasal dia buat kerja berfaedah bukannyer citer kena tangkap or what something yang memalukan keluarga.. tu dah cukup bai…

Makan...

Imej
Jumaat lepas 30/10/09 - kitaorang gi makan asam pedas kat mana tah tempatnyer.. aku dah lupa.. hahahaha.. Yang aku tau kat Kota Laksamana, alah on the way nak ker "Eye on Malaysia" tu.. Tempat nie di"suggest"kan oleh kawan hubby ku, aku makan asam pedas.. sedap gak.. masa tgh makan tu, satu rombongan (tak tau arr dari mana) datang makan kat situ.. rasanyer tempat tu mmg terkenal lah ngan kesedapan asam pedasnyer tu.. Kalau u ollss ada kelapangan dtg ke Melaka, mehlah dtg ke sini.. (huhuhu.. promote nih) tapi ingatan, saper2 yang tak reti nak makan pedas, jgn berani2 mencuba sbb asam pedasnyer perggghh.. pedas giler.. Sila abaikan gambar si comel itu kerana dia sedang melakonkan babak yang tak sepatotnyerr.. huhuhuhu.. konon2 jerk leh makan sambal tu..