Pengikut

25 Mei 2010

Detail Scan

Semalam kitaorang (Me, Hubby & Safiyyah) pegi for detail scan
kat Mahkota Medical Centre, Melaka..

Hajat dihati nak scan 4D,
sbb masa time safiyyah dulu aku sangat2 kempunan
sbbnyer masa nak scan 4D safiyyah
doktor cakap rugi kalau scan 4D sbb baby tak nak pandang mukanyer..
rasanyer ada dkt 3 kali aku cuba untuk scan 4D masa time safiyyah dulu..
akhirnyer kempunan jugak..

So kali nie nak cuba lagik untuk scan 4D nie..
Alhamdulillah, hasilnyer menjadi..
walaupun baby sangat-sangatlah aktif
(berpusing-pusing sambil melarikan mukanyer, hehehehe)
tapi dapat capture jugak muka dia dari tepi..
oooo.. sungguh2 terharu..

ooo.. sebelum tu doktor buat detail scan dulu,
amik ukuran kepala, ukuran badan, berat baby (baby sudah 714gram)
dgr jantung baby, tgk tali pusat,
tgk keadaan plasenta aku
(oo.. buat masa nie uri masih dibawah tapi
masih belum menutupi ruang keluar baby tuh ..
dah tak igt apa namanyer)..
aku kena buat scan
(repeat scan @ 32minggu, dah buat appointment pun)
utk ketahui keadaan uri nie..
hopefully uri takkan menutupi
keseluruhan ruang sbb
kalau tutup chance untuk
aku bersalin normal sgt2lah tipis,
senang citer mmg takder langsung..
confirm kena operate jugak..

Kalau korang nak tau
jantina pun kitaorang dah tau..
heehehe..
tapi
nak confirm kena tunggu
next scan
pada 24/7/2010 @ 32minggu..

khas untuk korang.. my second baby..
(tak banyak gambar sbb doktor banyak bagi yang video)

video

12 Mei 2010

makeup..

ujung minggu lepas, aku buat 5S dalam umah aku.. abis barang2 yang aku buang.. maklumlah, nanti perut makin besar, tak larat lak nak mengemas, nak tunggu lepas bersalin nanti, mmg ari2 aku sakit mata tgk keadaan umah.. 5S nie bukan tuk barang2 umah jerk, siap barang2 makeup aku pun yang lelamer tuh aku buang..


nak jadik citer, masa aku tgh belek2 barang makeup tuh, anak aku dtg.. dia dok main2 ngan makeup aku tuh (tapi yang nie barang makeup yang elok tau, bukan yang aku nak buang tuh).. pastu dia bukak penutup lipstick tuh, dia mintak aku pakaikan.. so, aku pun letak skit lipstick kat bibir dia.. tetiber jer rasa cam comel jer budak nie kalau aku makeupkan.. so apa lagi, aku pakai kan safiyyah eyeshadow, bubuh blusher, lipstick ngan celakkan kening skit..
dan hasillnyerrrr......... tadaaaaaaaaaa

biler aku suh posing, tgk arr.. siap lentok kiri kanan..
geli hati jerk.. ala2 model gitu..

Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of Suliana Shah. Design By: SkinCorner