Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2010

Detail Scan

Imej
Semalam kitaorang (Me, Hubby & Safiyyah) pegi for detail scan kat Mahkota Medical Centre, Melaka..
Hajat dihati nak scan 4D, sbb masa time safiyyah dulu aku sangat2 kempunan sbbnyer masa nak scan 4D safiyyah doktor cakap rugi kalau scan 4D sbb baby tak nak pandang mukanyer.. rasanyer ada dkt 3 kali aku cuba untuk scan 4D masa time safiyyah dulu.. akhirnyer kempunan jugak..
So kali nie nak cuba lagik untuk scan 4D nie.. Alhamdulillah, hasilnyer menjadi.. walaupun baby sangat-sangatlah aktif (berpusing-pusing sambil melarikan mukanyer, hehehehe) tapi dapat capture jugak muka dia dari tepi.. oooo.. sungguh2 terharu..
ooo.. sebelum tu doktor buat detail scan dulu, amik ukuran kepala, ukuran badan, berat baby (baby sudah 714gram) dgr jantung baby, tgk tali pusat, tgk keadaan plasenta aku (oo.. buat masa nie uri masih dibawah tapi masih belum menutupi ruang keluar baby tuh .. dah tak igt apa namanyer).. aku kena buat scan (repeat scan @ 32minggu, dah buat appointment pun) utk ketahui keadaan …

makeup..

Imej
ujung minggu lepas, aku buat 5S dalam umah aku.. abis barang2 yang aku buang.. maklumlah, nanti perut makin besar, tak larat lak nak mengemas, nak tunggu lepas bersalin nanti, mmg ari2 aku sakit mata tgk keadaan umah.. 5S nie bukan tuk barang2 umah jerk, siap barang2 makeup aku pun yang lelamer tuh aku buang..

nak jadik citer, masa aku tgh belek2 barang makeup tuh, anak aku dtg.. dia dok main2 ngan makeup aku tuh (tapi yang nie barang makeup yang elok tau, bukan yang aku nak buang tuh)..pastu dia bukak penutup lipstick tuh, dia mintak aku pakaikan.. so, aku pun letak skit lipstick kat bibir dia.. tetiber jer rasa cam comel jer budak nie kalau aku makeupkan.. so apa lagi, aku pakai kan safiyyah eyeshadow, bubuh blusher, lipstick ngan celakkan kening skit..
dan hasillnyerrrr......... tadaaaaaaaaaa
biler aku suh posing, tgk arr.. siap lentok kiri kanan..
geli hati jerk.. ala2 model gitu..