Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2017

Autumn Korea November 2016 - Day 3

Imej
Autumn Korea November 2016 - Day 2 ----> Meh jengah sini

Day 3
4 November 2017 (Jumaat)

Assalamualaikum dan hi uolls...

Plan hari ke-3 nie kitaorang akan pegi ke Pulau Nami a.k.a Winter Sonata Island... asalnya pegi hari isnin nanti tapi bila check accuweather mcm akan hujan jer isnin tuh so decide better pergi hari nie.. Actually cuaca kat seoul nie mmg cerah jer tapi bila dalam perjalanan tuh aku dah perasan mendung lain macam jerk... ohh kalau korang nak tau, Nami Island nie terletak di wilayah Chuncheonsi, Gangwon-do, 63km jauhnya dari Seoul. Perjalanan memakan masa selama 1 jam setengah..

NAMI ISLAND Hoehyeon Station (Line 4) - Dongdaemun - Cheongnyagni (Line 1) transfer to ITX - Gapyeong Around 7am kitaorang dah keluar dari guesthouse. Jadi sama-sama ler bersesak naik subway, almaklumlah dorang nak pegi keja kan dan pengangkutan utama dekat seoul dah tentulah subway.. Kitaorang sampai jer di Cheongnyangni Station terus beli tiket ITX kat mesin. Make sure touch T-Money di sebela…

Autumn Korea November 2016 - Day 2

Imej
Autumn Korea November 2016 - Day 1 -----> disini
Day 2  3 November 2017 (Khamis)
Assalamualaikum...

Hari ini sepatutnya ikut plan asal akan ke Nami Island tapi disebabkan cuaca tidak mengizinkan kitaorang decide tukar plan ke Mount Seorak ari ni (kitaorang akan check cuaca di accuweather dlu sebelum kemana-mana) .. Aku mmg tak sangka boleh pegi berdua jer hanya berbekalkan info dari blogger-blogger yang pernah kesini.. terima kasih sgt pada info-info yang kitaorang dpt dari blog2 korang sbb mmg tak sesat langsung.. yeaayy!! i likkeee... perjalanan ke Sokcho agak jauh juga.. Perjalanan pegi balik sahaja dah hampir 6 jam..  Sokcho nie terletak di luar Seoul, so mmg aku tak sangka dapat jejak ke sini.. excited wei.. pepagi dah bangun sbb kena keluar awal untuk naik bas.. almaklumlah perjalanan jauh kan.. 
Sokcho - Mount SeorakHoehyeon Station (Line 4) - Dongdaemun History Culture Park Station (Line 4) - Gangbyeon Station (Line 2) Exit belah kanan. 
Keluar dari station subway kena lintas…