Pengikut

17 Disember 2009

Ulangtahun Perkahwinan yang ke-3

Tanggal 15/12/2009 - genaplah 3 tahun perkahwinan aku ngan hubby.. tapi yang sedihnyer hubby ku takder di Melaka sbb dia berkursus di Kuala Lumpur.. :( disebabkan hubby berkursus so takder lah program waktu tu dan malamnyer aku tido awallah.. tetiber aku dikejutkan dengan panggilan dari hubby.. dia suruh bangun tgk siapa yang datang.. (masa tu mmg rasa tension jerk, sbb igt saper nak dtg.. aku letih betul sbb balik dari Pantai Timur, skit pun aku tak berehat) sekali aku tgk ada mamat Pizza depan pintu pagar rumah.. Rupa2nyer.. hubby ku nak bagi SUPRISE!! ... Dia order pizza secara online (dah siap bayar).. huhuhu.. terus segar biji mata aku nie tau sbbnyer kalau u olls nak tau, pizza adalah makanan kegemaran aku dan hubby telah buat suprise cenggitu.. mau aku tak suka.... melompat2 aku.. Apa lagi, aku pun terus ngap.. perghh seddappppnyerrrrr menusuk kalbu.. hahahahahah..


Anyway, tuk syg.. Ayg harapkan rumahtangga yang kita bina akan berkekalan hingga ke akhir hayat.. Semoga kita sekeluarga akan sentiasa berbahagia dan di rahmati Allah S.W.T ... Lastly, selalu2lah buat suprise cenggini ek.. I Likeeee!!!... huhuhuhu


Pizza yang telah aku ngap sebaik aku buka kotaknyerrr!!..
tak sempat nak amik masa memula sampai..

Pantai Timur

Last Weekend, kitaorang pegi Pantai Timur.. Itupun ofis aku ada buat Bengkel Pemantapan Staf dan Lawatan Kerja ke UiTM Kampus Kota Bharu dan Kuala Terengganu.. Perggh.. Jauh giler.. Sakit badan nie hah.. Perjalanan ambil masa lebih kurang 12 jam, dari Melaka ke Kota Bharu.. Giler punya jauh.. Cemana orang balik kampung jejauh cenggini ek.. Rimas tul aku.. tak biasa arr jalan jejauh cenggini.. (Tapi pada orang dah biasa tu, mmg takder masalah pada diaorang kan).. Kitaorang bertolak kol 10 pagi dari Melaka dan tiba ke Hotel Sabrina Court, Kota Bharu jam 11.00 mlm.. Hari Sabtu masih di Kelantan, singgah di Pasar Siti Khadijah then terus gi UiTM Kota Bharu.. Lepas lawatan kerja tu kitaorang terus ke Rantau Panjang.. Amik masa dalam 4 jam jugak berada di Rantau Panjang.. Mcm nak giler tgk barang kat situ tapi aku hanya sempat menyambar 2 toto jenis Narita jerk.. Time tu tgh panas giler, sian kat anak.. so sampai hotel kitaorang berehat kejap sbb malam tu kitaorang akan pergi ke Wakaf Che Yeh.. Pagi2 Ahad tu check out dan gerak ke Terengganu.. Amik masa dalam 3 jam jugak nak sampai ke Kampus UiTM Kuala Terengganu.. Dalam bas apalagi, sumer pakat tido ler.. Masa di Terengganu, disebabkan kesuntukan masa.. kitaorang hanya pergi Pasar Payang sahaja selain singgah di Kemaman tuk beli keropok lekor.. then sampai ke Melaka semula jam 2.45 pagi.. Keesokan harinyer (Isnin), aku masih datang tepat jam 8.00 pagi dengan mata yang mcm zombi akibat mengantuk.. hahahahaha.. letih beb.. tapi seronok jugak.. Ada cadangan tak next year nak gi mana? (Gambar tak banyak, sebab aku malas nak amik gambar.. boleh?!!)


Lama dah tak hapdate..

Sori u ollss..
Lama sungguh tak hapdate..
banyak betul halangan biler dah hujung tahun nie..
lagi nak new year lagi bertambah2 kerja..
Ni hah, we olls baru balik dari Pantai Timur..
citernyer next entry yer..
Nie gambar2 terbaru Safiyyah sewaktu beriadah di waktu petang dengan kudanyer..
skrang nie dia dah 1 tahun 8 bulan..
dah besar kan anak dara i nie..
huhhuhuhu..

01 Disember 2009

Kisah di pagi hari (semalam)

Pepagi semalam aku bawak Safiyyah ke klinik.. niat di hati mmg nak bawak dia ke klinik pung tapi bukan pepagi, igt nak bawak dia lepas aku balik kerja ker kan.. sbb dia skrang tak berapa sihat.. asyik batuk2 jerk.. so pagi semalam tu masa nak angkat dia masuk kereta (masa nie dia tido) tuk hantar gi umah pengasuh.. aku tgk mata dia bengkak giler.. tak boleh nak bukak mata dah.. igtkan sakitkan mata, tapi hubby kata mungkin kena gigit semut kot.. so, nak taknak kenalah bawak dia pagi tu jugak sbb kalau tak, mmg aku tak senang nak wat kerja kat ofis.. asyik teringat kan dia jer.. sib baik doktor ckp mcm kena gigit serangga.. kalau sakit mata, perggh.. tak tau lah aku nak ckp apa, sbb bukan apa.. budak2 kecik macam nie, kalau kena sakit mata, aku tak sampai ati nak tgk.. kita yang besar nie pun kalau sakit mata dah rasa mcm sakit sgt2 apatah lagi budak kecik yang tak sampai 2 thn lagi nih.. Siankan..



Sponsor Towel

Aku dan hubby dengan berbesar hati sponsored towel untuk pertunangan sepupu kitaorang yang kitaorang panggil angah sharipah.. Aku takder idea nak decorate camner towel tu.. biasalah buat kerja last minute.. hahahaha.. akhirnyer towel tu jadilah ghuper cam kat bawah nih.. hhehehe. what u olls think?.. ok ker?..

Aktiviti Minggu Lepas

Last week ada kenduri.. Sepupu hubby ku bertunang selepas raya haji.. takder mood nak citer, so u ollss see the pictures je lah ek..


Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of Suliana Shah. Design By: SkinCorner