Pengikut

30 April 2010

Sudah besar..

Dah lama rasanyer tak update kisah pasal anak dara ku ini.. hehehe.. Umur dia pun dah 2 tahun sekrang nie.. Apa perkembangan dia skrang nie ek.. nak tau tak?

Dia sudah pandai membaca buku.. tapi biler baca buku, dia cakap bahasa dia arr.. aku sendiri tak paham

Sudah pandai nak mendukung baby.. Pengasuh dia ada cucu kembar, so dia kalau nampak baby, mmg cukup suker nak dukung baby tuh..

ooo.. Sudah pandai bermake up yer tuan puan.. hahahaha.. suka amik bedak compact aku, then dia touch up kat muker dia..

Sudah pandai marah-marah... isk.. ikut perangai saper nih?!! :P

Lagi satu sudah pandai nakkan sesuatu barang kalau dia dah suker.. kalau pergi shopping complex ker, kedai runcit ker even pasar malam pun mesti kena beli barang mainan tuk dia.. then biler dah dpt mainan dia akan ckp "yeaayyy"... huhuhuhu.. anak ibu..

Time tido sangatlah lasak.. dia sudah men'conqurer' satu katil.. sampaikan aku kena tido tepi penjuru katil sbb dia sgt marah kalau dia tgh tido dan nak 'pusing2 katil' ada gangguan.. biasanyer dia akan ckp "teeppiii aarrrr

Suka menyibuk.. hahahaha.. mana ada aku, situ mesti ada dia.. even aku tgh masak pun, dia mesti duk kat dapur gak..

Sangat sukerrr citer upin dan ipin - pengembaraan bermula.. 100 kali kalau dipasang pun tak jadi masalah.. asal bangun pagii jerk, dia akan ckp 'nak pin.. pin.. pin'... yang naik muak, aku ngan ayahnyer lah.. tapi sbb sayang kan anak punyer pasal.. layankan sajer arrr..

Kalau dia ada kat umah, confirm citer lain tak boleh tgk.. balik2 citer kartun.. balik2 citer kartun.. asyik2 astro ceria.. berulang2 tgk hagemaru, fukuchan, ultraman cosmo, detective conan.. boringgnyerrr..

oooo... sudah pandai nak ikut kemana saja org pergi.. tak kire saper.. dia akan ckp "nakkkk ituttt".. hahahaha.. sangat comel arrr biler mulut kecik itu berckp..

ooooo.. kalau nak citer perkembangan dia mmg banyak arrr.. macam2 gelagat budak kecik ini yang bikin aku gelihati dan baran.. hahahahahaha.. tapi apa2 pun dia tetap anak kesayangan kami berdua.. Caaayyyyaaanngggg fiyaaaahhh..

Ini muka yang paling baru sekali .. sudah pandai berposing yer tuan/puan.. ahahaaha...

23 April 2010

Final Exam

Hari ini aku ada first paper untuk final exam semester nie..
Hopefully untuk 4 paper semester nie,
aku dapat jawab dengan sebaik2nyer..
Wish me luck yer..

22 April 2010

Al-Fatihah

Al-Fatihah untuk allahyarham Jafri @ Jefri Dollah.
Beliau telah meninggalkan kiter semua sekitar jam 11.00 pagi tadi (22/4/2010)..
Arwah abg Jef ialah salah seorang pemandu di tempat kerja aku..
Semalam arwah terlibat dengan kemalangan (moto dengan moto),
tapi masa aku sampai ofis pagi tadi diaorang
citer keadaan arwah stabil dan aku tak sangka arwah meninggal dunia ari nie..
skrang nie pun aku masih terkejut..
tapi apa-apa pun ajal maut ditangan tuhan..
tiada siapa yang boleh mempertikaikannyer..
sama-samalah kita membaca al-fatihah..
semoga roh beliau dicucuri rahmat..
Amin..

20 April 2010

Cuti balik Bandar... hehehe..

Last week ari khamis, aku ngan safiyyah balik KL ditemani my second sister.. dia dtg ari rabu tuh tuk temankan kitaorang balik ke KL.. almaklumlah, bila safiyyah dah besar nie, perangai dia tak boleh nak jangka.. aku risau masa aku tgh drive nanti dia buat perangai nak duk kat seat pemandu.. abis arr.. tapi sib baik time balik KL tu, dia sudah tido.. tak tertahan2 mata dia.. sekejapan tido.. hahahaha.. tapi sebelum tuh kitaorang berjalan ke JJusco Melaka yang baru tuh.. saja bawak adik aku jejalan... member siap borong 4 pasang kasut tau!!.. hahahaha.. diulang lagik 4 pasang.. lepas makan di Jusco baru kitaorang gerak balik KL, time tuh kalau tak silap aku lebih kurang dalam 1.45 ptg.. Malam tuh, spend time with family lah.. tak kemana2 pun.. soknyer,
Jumaat.. aku and my sista (yg second and third) plan nak gi karok.. hahahah.. (tak padan ngan mengandung kan!!) tapi petang tuh, aku amik mak and sista kat LRT sentul then mak nak singgah umah wan (my grandmother) tuk hantar something lah.. so lepas settle sumer dalam kol 8 malam kitaorang pun kuar.. ooo.. my princess tinggal ngan wan dia arrr.. mana leh join, no..no..no.. (budak kecik tok leh ikut arr).. diaorang suggest karok kat Superstar, Wangsa Walk.. so aku pun ok sajork.. oklah gak, sound pun ok jugak..
Sabtu - nothing to do.. aku tunggu kat umah jerk.. mak and my princess gi umah wan .. kalau u olls nak tau, umah grandmother aku tuh dkt jerk ngan umah.. kena naik jejantas tuk ke seberang sbb bawah jejantas tuh ada highway nak ke kuantan.. paham ker?.. aahaaahah.. tah apa2 aku ckp nie.. sampai ke ptg tak wat per2.. malam - time go to giant (shopping)..
Ahad - time to go back... tapi gerak dari KL dalam kol 5.00 sampai umah dalam 6.45 ptg cenggituh.. tapi tak rehat nookss.. dalam kol 8 tuh amik adik ipar di Melaka sentral sbb sok dia nak interview SPA.. then balik dari amik dia, kitaorang angkat batu bata yang bersepah2 kat dpn umah.. ooo tang ini aku akan citer next entry ek.. TUNGGGUUUUUUUUUUUUU.. .

12 April 2010

Happy Birthday Princess!!

Semalam 11/4/2010.. princess kitaorang dah 2 tahun.. tak sangka kan, Lagi 5 bulan princess nie akan jadi kakak pulak.. lagiiiiii tak sangka kan.. hehehehe.. citer pasal semalam, sebenarnyer tak de celebrate apa-apa pun.. kitaorang dah celebrate kan seminggu lebih awal lagik kat kampung Safiyyah di KL nun.. sbbnyer dah kebetulan balik KL masa tuh, so aku terpikirlah nak celebrate b'day Safiyyah dengan family ku di KL.. Kalau nak tau, awal-awal lagik dah warning diaorang, jgn lupa bagi hadiah kat Safiyyah nanti.. Yang kelakarnyer, dia boleh taknak tiup lilin, mcm scary jerk lilin tu dia pandang.. memula mcm xcited tgk kek tuh, tapi biler dah dinyalakan lilin atas kek then nak suh dia tiup, terus dia menangis.. tah apa yang dia takut pun tak tau lah.. puas pujuk suh dia tiup lilin tuh, tapi dia tak mo.. Akhirnyer, terpaksalah ibunyer yang gumuks tiup lilin, oklah tu bagi pihak lah kan.. Hahahaha.. tapi biler time nak bukak hadiah, bukan main xcited lagi anakku sorang nie dapat mcm2 hadiah, siap tak bagi org sentuh hadiah yang dia terima.. even majlis dia takderlah beria sgt, sederhana jerk tapi aku sgt happy sbb sumer ahli keluarga aku turut serta.. tgklah gambar-gambar gelagat bday girl ni ek..


p/s : Gambar masa dia menangis tak sempat nak amik, sibuk memujuk si kecik nie..

09 April 2010

BEAUTIFUL BLOGGER AWARD




1. Thank and link the person that gave you the award

Terima kasih Kak Farhana http://anafarha.blogspot.com

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic

a) Kak Farah

b) Kak Zie

c) Ct Rohani

d) Rokiah a.k.a Adik

e) Limy a.k.a Mimie

f) Maisura (My auntie muda dari aku.. heheheh)

g) Kak gee http://pyngees.blogspot.com

h) Kak mask

i) Kak Ceni

j) Kak Selly

k) Ima

l) Kak Kham

m) Kak Farhana

n) Kak Zura

0) Kak Nad

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award

Belum lagik.. akan diusahakan

4. State 7 things about yourself

a) I'm a wife to En. Abd Hares Ismail..

b) I'm a mom to Hannah Safiyyah Abd Hares..

c) I'm a semi-government servant..

d) I'm pregnant now..

e) I'm stress now cause exam will coming soon

f) I'm beautiful and kindness (oppss..)

g) I like pink and purple colours

Nah, saper ada nama diatas sila-silakanlah buat tag nie.. hahahaha

Ikea.. here we come..

Last weekend kitaorang balik kl..
so dah alang - alang ada kat KL aku teringin nak gi Ikea..
dah lama sangat tak kesana..
boleh jugak bawak safiyyah jejalan..
Adalah juga sambar skit2 barang ikea tuk dibawak balik ke Melaka..
so, tgk gambar jer lah ek..
takder apa yang nak di story kan sgt..

Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of Suliana Shah. Design By: SkinCorner