Pengikut

17 Disember 2009

Ulangtahun Perkahwinan yang ke-3

Tanggal 15/12/2009 - genaplah 3 tahun perkahwinan aku ngan hubby.. tapi yang sedihnyer hubby ku takder di Melaka sbb dia berkursus di Kuala Lumpur.. :( disebabkan hubby berkursus so takder lah program waktu tu dan malamnyer aku tido awallah.. tetiber aku dikejutkan dengan panggilan dari hubby.. dia suruh bangun tgk siapa yang datang.. (masa tu mmg rasa tension jerk, sbb igt saper nak dtg.. aku letih betul sbb balik dari Pantai Timur, skit pun aku tak berehat) sekali aku tgk ada mamat Pizza depan pintu pagar rumah.. Rupa2nyer.. hubby ku nak bagi SUPRISE!! ... Dia order pizza secara online (dah siap bayar).. huhuhu.. terus segar biji mata aku nie tau sbbnyer kalau u olls nak tau, pizza adalah makanan kegemaran aku dan hubby telah buat suprise cenggitu.. mau aku tak suka.... melompat2 aku.. Apa lagi, aku pun terus ngap.. perghh seddappppnyerrrrr menusuk kalbu.. hahahahahah..


Anyway, tuk syg.. Ayg harapkan rumahtangga yang kita bina akan berkekalan hingga ke akhir hayat.. Semoga kita sekeluarga akan sentiasa berbahagia dan di rahmati Allah S.W.T ... Lastly, selalu2lah buat suprise cenggini ek.. I Likeeee!!!... huhuhuhu


Pizza yang telah aku ngap sebaik aku buka kotaknyerrr!!..
tak sempat nak amik masa memula sampai..

Pantai Timur

Last Weekend, kitaorang pegi Pantai Timur.. Itupun ofis aku ada buat Bengkel Pemantapan Staf dan Lawatan Kerja ke UiTM Kampus Kota Bharu dan Kuala Terengganu.. Perggh.. Jauh giler.. Sakit badan nie hah.. Perjalanan ambil masa lebih kurang 12 jam, dari Melaka ke Kota Bharu.. Giler punya jauh.. Cemana orang balik kampung jejauh cenggini ek.. Rimas tul aku.. tak biasa arr jalan jejauh cenggini.. (Tapi pada orang dah biasa tu, mmg takder masalah pada diaorang kan).. Kitaorang bertolak kol 10 pagi dari Melaka dan tiba ke Hotel Sabrina Court, Kota Bharu jam 11.00 mlm.. Hari Sabtu masih di Kelantan, singgah di Pasar Siti Khadijah then terus gi UiTM Kota Bharu.. Lepas lawatan kerja tu kitaorang terus ke Rantau Panjang.. Amik masa dalam 4 jam jugak berada di Rantau Panjang.. Mcm nak giler tgk barang kat situ tapi aku hanya sempat menyambar 2 toto jenis Narita jerk.. Time tu tgh panas giler, sian kat anak.. so sampai hotel kitaorang berehat kejap sbb malam tu kitaorang akan pergi ke Wakaf Che Yeh.. Pagi2 Ahad tu check out dan gerak ke Terengganu.. Amik masa dalam 3 jam jugak nak sampai ke Kampus UiTM Kuala Terengganu.. Dalam bas apalagi, sumer pakat tido ler.. Masa di Terengganu, disebabkan kesuntukan masa.. kitaorang hanya pergi Pasar Payang sahaja selain singgah di Kemaman tuk beli keropok lekor.. then sampai ke Melaka semula jam 2.45 pagi.. Keesokan harinyer (Isnin), aku masih datang tepat jam 8.00 pagi dengan mata yang mcm zombi akibat mengantuk.. hahahahaha.. letih beb.. tapi seronok jugak.. Ada cadangan tak next year nak gi mana? (Gambar tak banyak, sebab aku malas nak amik gambar.. boleh?!!)


Lama dah tak hapdate..

Sori u ollss..
Lama sungguh tak hapdate..
banyak betul halangan biler dah hujung tahun nie..
lagi nak new year lagi bertambah2 kerja..
Ni hah, we olls baru balik dari Pantai Timur..
citernyer next entry yer..
Nie gambar2 terbaru Safiyyah sewaktu beriadah di waktu petang dengan kudanyer..
skrang nie dia dah 1 tahun 8 bulan..
dah besar kan anak dara i nie..
huhhuhuhu..

01 Disember 2009

Kisah di pagi hari (semalam)

Pepagi semalam aku bawak Safiyyah ke klinik.. niat di hati mmg nak bawak dia ke klinik pung tapi bukan pepagi, igt nak bawak dia lepas aku balik kerja ker kan.. sbb dia skrang tak berapa sihat.. asyik batuk2 jerk.. so pagi semalam tu masa nak angkat dia masuk kereta (masa nie dia tido) tuk hantar gi umah pengasuh.. aku tgk mata dia bengkak giler.. tak boleh nak bukak mata dah.. igtkan sakitkan mata, tapi hubby kata mungkin kena gigit semut kot.. so, nak taknak kenalah bawak dia pagi tu jugak sbb kalau tak, mmg aku tak senang nak wat kerja kat ofis.. asyik teringat kan dia jer.. sib baik doktor ckp mcm kena gigit serangga.. kalau sakit mata, perggh.. tak tau lah aku nak ckp apa, sbb bukan apa.. budak2 kecik macam nie, kalau kena sakit mata, aku tak sampai ati nak tgk.. kita yang besar nie pun kalau sakit mata dah rasa mcm sakit sgt2 apatah lagi budak kecik yang tak sampai 2 thn lagi nih.. Siankan..



Sponsor Towel

Aku dan hubby dengan berbesar hati sponsored towel untuk pertunangan sepupu kitaorang yang kitaorang panggil angah sharipah.. Aku takder idea nak decorate camner towel tu.. biasalah buat kerja last minute.. hahahaha.. akhirnyer towel tu jadilah ghuper cam kat bawah nih.. hhehehe. what u olls think?.. ok ker?..

Aktiviti Minggu Lepas

Last week ada kenduri.. Sepupu hubby ku bertunang selepas raya haji.. takder mood nak citer, so u ollss see the pictures je lah ek..


24 November 2009

Bergambar sakan..

Semalam aku ngan anak ke Tesco, Melaka.. pastu ada promosi dari tesco kerjasama dengan Tot R Us.. Berbelanja di Tesco sebanyak RM50 keatas then dapat satu gambar anak secara percuma.. Wahh.. bestkan.. apa lagi, jgn ketinggalanlah.. Memula saja tgk budak2 ni bergambar pastu kan mcm best jerk.. apalagi, aku seret (?!!) Safiyyah bergambar skali.. siap sewa baju kat situ (RM10).. Kalau ada gambar yang kita berkenan, bolehlah beli gambar2 tu.. Kalau nak sumer gambar harganyer RM68 free baju sewa.. kalau tak satu gambar sekeping RM10. So aku berkenan 3 gambar nie jerk.. Tgk arr.. ooo sebelum terlupa, promosi nie sampai 29 November 2009 yer.. Hanya di TESCO sahaja.. (Seluruh Tesco ke hanya di Tesco Melaka, aku tak sure lah)..

Bakal Ustazah ker?!!

Bakal ustazah ker?!!.. Ada harapan tak?
Kalau betul, sejuk perut ibu yang mengandung selama 38 minggu..

13 November 2009

Gelagat Dua Beranak.. huhuhu

Tgk arr gelagat anak daraku.. ada ke patot dia tonjol2 kepala ayah dia.. ish..ish.. ish.. sgt ganas gurauan cenggitu tau...

11 November 2009

Apa tuh? Cuba teka..

Cuba tengok apa yang safiyyah nie reka.. hehehe.. Ari tuh aku tgk dia dari jauh, main sorang-sorang.. Mcm tgh membina sesuatu.. aku diam jerk.. bila pergi dkt2, ooo dia mcm nak bina menara pun ada.. hehehehe.. Kreatif betul..

Sudah besar..

11/11/09 - Genap Hannah Safiyyah 1 tahun 7 bulan.. Sekejap jer dia dah membesar.. Mcm tak sangka tau.. Dan tak sampai beberapa bulan lagi dia dah menjangkau 2 tahun.. Skrang nie dah sangat cerdik dah sudah pandai bercakap (walaupun bercakap dalam bahasa yang aku tak paham) tapi at least dia ada usaha untuk berinteraksi dengan sesiapa pun. Sekarang nie, dia adalah peneman aku selain dari suami.. Kalau dia takder aku rasa mcm sunyi jerk.. Masa aku cuti untuk study for final exam ari tuh, aku hantar dia ke rumah pengasuh.. Dalam kepala nie tak henti2 fikir pasal dia, kalau boleh nak amik dia balik temankan aku study (tapi tak boleh buat mcm tu, tak pasal2 aku tak leh nak study).. heheheh.. Antara perkembangan anakku lagi nie :-
Dah pandai menyebut ibu (dia sebut abu)
tapi kalau dia panggil aku secara spontan
dia akan panggil mak,
puas dah ajar panggil ibu tapi dia tetap panggil mak.. cemana tuh..
Dah kenal ibu dia adalah aku, hehehe...
Kalau dia nampak gambar aku, dia akan sebut "abu"
huhuhu..

Dia pandai melukis, dah pandai nak pen dan kertas untuk melukis..

Sangat pandai merajuk..
Kalau dia merajuk dia akan terus baringkan diri dia kat lantai..
Pandai tau nak tarik perhatian aku..

Kalau aku panggil dia baby, wahhhh bukan main lagik dia teruja..
dia akan meliuk-lintukkan badan dia kat aku..
Sangat-sangat manja..
Walaupun dia manja tapi tetap jugak kena "babab" ngan aku..
tak boleh dibiarkan, kena ajar sbb dia bakal jadi kakak, harus berdikari
(Cewahh!! Ada ker?)

Tapi u olls, kalau dia kena babab ngan aku dia tetap nak ngan aku jugak..
kekadang tu buat aku tak sampai hati..
(Ada masa boleh buat aku menitis air matalah)
Dia sangat suka dengan buku, koleksi buku dia dah ada 4 buku..
Kalau dia dah belek2 buku, mmg tak pandang kiri kanan..
Mcm-mcm ragam dia buat yang kekadang
membuatkan aku ngan en. Suami ketawa, marah, geram tapi walaubagaimanapun
dia tetap CINTA HATI KAMI..

Itulah antara perkembangan Hannah Safiyyah nie.. sebenarnyer ada lagi tapi aku takleh nak listkan satu persatu..


Gambar terkini nih..

Aku merdekaaaaaa...........

Yessss...
akhirnyer aku merdeka..
leggaaaaaaaaaaanyerrrr..
FINAL EXAM telah selesai semalam..
so arini aku sgt lega dan hilang sumer tekanan yang ada..
Sebelum ni aku sgt stress dan tension,
walaupun dari riak muka aku
tak menggambarkan perasaan yang aku alami
tapi hanya tuhan dan suamiku sajer yang tau..
hahahaha..
tapi sekarang,
aku sangat gembira
dan
rasa mcm lepas sumer beban yang ada..
LEGAAAAAANYEERRRRR...
tapi tak leh lega sangat2
sbb aku ada lagi 2-3tahun
untuk menghadapi keadaan seperti ini..
hahahah..

06 November 2009

Poyonyerrr...

Hahahaha.. Selasa, 3/11/09 ari tuh aku cuti sbb nak study tuk exam keesokan harinyer.. Pagi tu aku terima panggilan dari Kak Zie, ex-ofis mate aku dari MQA.. Dia bagitau adikku masuk paper kosmo.. (Dalam pikiran aku, alah takat gambar kecik-kecik terselit2 tak heranlah aku).. Rupernyer dia ckp satu mukasurat citer pasal adikku yang ketiga nih.. Per lagi, berkobar-kobar lah jugak pagi tu aku ke 7-E tuk beli paper kosmo.. Tak menyempat, masuk keta aku terus selak... Selak punyak selak, jumpa gambar dia.. Mak datuk, mmg betul arr satu mukasurat tu citer adik aku nie hah.. Mcm nak muntah lak.. hahahahahha.. Apa lagi, sesi ngumpat2 berlaku antara aku ngan adikku yang no.2 melalui sms bagai nak rak kitaorang mengumpat.. hahahahaha... (Apa?!!.. Kitaorang cemburu?!! ooo.. tak sesuai ek... tidak mungkin, jauh sekali arrr.. :p) Tapi oklah tu, sekurang2nya citer dalam paper tu pasal dia buat kerja berfaedah bukannyer citer kena tangkap or what something yang memalukan keluarga.. tu dah cukup baik lah tu.. Story dia tu pasal dia menari tarian 1 Malaysia di Lot 10 sempena event apa tah anjuran Kementerian Pelancongan.. hihiihih..

Makan...

Jumaat lepas 30/10/09 - kitaorang gi makan asam pedas kat mana tah tempatnyer.. aku dah lupa.. hahahaha.. Yang aku tau kat Kota Laksamana, alah on the way nak ker "Eye on Malaysia" tu.. Tempat nie di"suggest"kan oleh kawan hubby ku, aku makan asam pedas.. sedap gak.. masa tgh makan tu, satu rombongan (tak tau arr dari mana) datang makan kat situ.. rasanyer tempat tu mmg terkenal lah ngan kesedapan asam pedasnyer tu.. Kalau u ollss ada kelapangan dtg ke Melaka, mehlah dtg ke sini.. (huhuhu.. promote nih) tapi ingatan, saper2 yang tak reti nak makan pedas, jgn berani2 mencuba sbb asam pedasnyer perggghh.. pedas giler..
Sila abaikan gambar si comel itu kerana dia sedang melakonkan babak yang tak sepatotnyerr.. huhuhuhu.. konon2 jerk leh makan sambal tu..

29 Oktober 2009

Happy Birthday Jammy!!..

Yuuuhuuuu.. nak citer nie.. Tengahari tadi kitaorang celebrate 'mak buyung'.. Birthday dia semalam.. Dia nie Penolong Pegawai Sukan kat ofis aku.. Celebrate kat KFC, TESCO Melaka.. huhuhu... Malas arr nak citer panjang, ni hah gambar2nyer..


Yang tgh meniup tu lah "birthday girl"... Harap maaf yer, ada kekaburan disitu..

Ni bestpren nih..

Hah.. ni 2 org ibu moden yang sedang berusaha nak menguruskan badan ek..

28 Oktober 2009

Final Exam

Erm.. final exam dah tiber lagikkk.. Next week paper yang pertama.. hopefully this semester, will get better gred.. Aku suka tul lagu Miley Cyrus.. mmg bagi semangat tul tambahan lagi nak menghadapi final exam yang subjeknyer makin lama makin mencabar..
The Climb by Miley Cyrus
I can almost see it
That dream I'm dreaming, but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it
Every step I'm takin'
Every move I make
Feels lost with no direction,
My faith is shakin'
But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometims might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most
I've just gotta keep goin', and
I gotta be strong
Just keep pushing on, but
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb
Keep on movin'
Keep climbin'
Keep faith baby
It's all about, it's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith...

23 Oktober 2009

New House

Hah.. nie hah rumah baru kitaorang.. Ari tuh aku ckp nak post kan.. tapi amik masa yang sangat lama untuk post kat sini sbb aku teramatlah busy giler.. umah tak payah ckplah, belum kemas lagik.. tunggu arr, lepas aku selesai final exam nie baru start mengemas umah.. Tapi u olls, bukan main susah nak cari barang.. terpaksa punggah2 sajork.. haahahaha..


Ini living room ngan dining room.. tapi yang dining room kitaorang nak wat hall santai2 sajork..


Ini lak kitchen.. oklah tu, muat tuk letak kerusi makan 4 orang..

Hah, yang nie depan umah yek.. Rumah kitaorang mengadap jalan utama..

19 Oktober 2009

Dah pindah pun..

17/10/09 - Sabtu lepas kitaorang pindah umah.. penatnyer u ollsss.. tak cukup tido rasanyer (almaklumlah, i kan mmg kaki tido) Terima kasih lah bebanyak pada yang sudi membantu mengangkat barang-barang kitaorang yang tak seberapa banyaknyer tu.. Tidak lupa juga pada saudara-mara yang sudi datang menjengok dan menyediakan hidangan yang sedap2 tu, terima kasih tak terhingga.. Pada kawan-kawan yang sudi datang menjengok kitaorang pada hari tu pun tq so much.. Ada masa datanglah lagi.. Dan paling aku nak ucap terima kasih pada mak aku dan syirah yang sanggup datang naik bas dari KL semata-mata nak tolong aku pindah dan mengemas rumah.. sian kat mak.. penat sangat2.. sayanggg kat mak!!.. mmuuuaaahhh.. Setakat nie rumah masih belum kemas sepenuhnyer, tang dapur dan ruang tamu tu of course lah aku kemas sebab takut ada orang nak dtg sedaplah skit mata memandang tapi tang bilik tu.. masyaAllah, mintaklah ampun.. haahahahahaha.. Gambar masa sampai umah baru tu aku tak amik sbb sibuk nak mengangkat barang so korang tatap gambar kat umah lama jer lah dulu ek.. Gambar umah baru tu, nanti2 lah aku post kat sini..





16 Oktober 2009

Ibu Safiyyah yang banyak interprame kan..

HAHAAHAHAHAHAHA.. tergelak besar aku..
Seingat aku ler kan, aku rasmikan blog ni
sebab untuk berciter dan berkongsi ngan u olls tentang
perkembangan si kecik "HANNAH SAFIYYAH"
tapi apasal aku lak yang terlebih interprame hal aku jer nie..
huhuhuhu.. adoi..
takper arr, mulai ari nie akan ku citer
tentang perkembangan kitaorang sekeluarga ek..
betul jugak tu, mana tau tahun dpn ker,
tahun lagi satu ker
HANNAH SAFIYYAH dapat adik lagik..
berkembanglah jugak keluarga
kitaorang ni kan..
best..best..

I Likkeeee..

Majlis Jamuan Raya

Ari nie kat ofis aku ada wat jamuan raya.. Mcm-mcm makanan adddaaa... Ckp jer nak apa, sumer ada.. hihihih.. Pastu sumer siap bagai pakai baju raya.. Cantik2 dan hensem2 sumer apatah lagi yang lelaki berbaju melayu siap bersampin.. kan segakk gitu.. Acara bermula jam 9 pagi berakhir jam 12tghari.. Ada ke patut u ollss aku disuruh jaga kelas (sbb ustaz ni perlu membaca doa di majlis nie so kebetulan ustaz nie tgh buat test pada studentnyer) dan aku dipaksa rela untuk menjaga kelas ustaz nie (aku gi dgn muka tak rela)..hehehe.. tapi takper, sib baik sekejap jerk.. bebudak kelas tu cam tau2 jer aku dipaksa rela untuk tunggu dikelas diaorang.. tak sampai 20 minit aku duduk di kelas tu sumer student dah siap test.. hahahah.. makcik sukerrrr.. Kat bawah nie gambar2 yang sempat diamik semasa dan selepas majlis raya nie.. kiter enjoyyy..



13 Oktober 2009

Pindah Umah..

Yabedabedu.. This Saturday kitaorang pindah umah.. skrang nie pun angkat barang2 yang kecik2 jerk dulu.. preparation untuk rumah tu tak banyak yang kitaorang buat lagik sbb masa yang terlalu suntuk.. nak pindah lewat lagi tak boleh sebab bulan 11 ni dah start potong so better masuk umah cepat.. betul tak?.. alah, aku pun tak kisah sgt.. nanti slow2lah buat apa yang perlu dibuat tu.. lama2 nanti cantiklah umah tuh.. Kat sini ada skit gambar yang aku amik masa kitaorang angkat barang skit2.. Nanti biler dah betul2 pindah rumah, baru aku upload gambar rumah baru kitaorang yang tak seberapa tuh.. hahahaha..

lampu-lampu dan kipas yang masih belum settle lagik..

Si kecik pun tolong gak tau.. hehehe

09 Oktober 2009

Kursus Induksi Khusus

Hi u all, minggu nie N3 aku not about my daughter but it's about myself, ttg aku ke Kursus Induksi Khusus di Kg. Gajah, Perak (untuk sah jawatan di jabatan baru nie walaupun di jabatan lama aku dah sah jawatan).. Aku ke sana starting from August 4 - August 7, 2009... Sebelum nie aku pernah pergi ke sana untuk hadir Kursus Induksi Umum, masa tu pun tahun 2003 (tapi masa tu aku di jabatan lain).. dan pada masa itu jugaklah aku bertemu dengan ayah Si Safiyyah nie.. hahahahah.. tapi selepas kursus tu tamatlah bukannyer masa kursus tu kami dok bercinta.. huhuhuhu..

Okeylah, malaslah nak citer panjang2 sbb takder apa yang best pun pasal kursus nie (maklumlah dah kawin, so takder lah citer hangat sensasinyer pun..) tgk gambar jer lah yer.. (Gambar tak ikut turutan ek)..

Hari last - Hari ke 3 - Dalam kol 2 lebih aku gerak pulang ke Melaka..

Hari kedua

Hari pertama -nak main basikal tak sempat sbb ari nak ujan..
kempunan den!..
Ni masa on the way nak ke kg. gajah.. ni tgh berenti
kat kawasan R&R Seremban

08 Oktober 2009

Kenapa lambat sgt nak update nih!...

Tau tak kenapa aku lambat nak update blog nih.. actually, minggu lepas aku kena demam selesema.. yang tak tahan demam nie menangkap badan (badan aku sakit2 sgt, berbisa tul) .. so aku gi klinik dapatlah 2 hari mc (30/9/09 & 1/10/09) .. syoknyer.. bolehlah rehat sepuas-puas hati.. Mmg aku berselubung jerk ari mc tu.. Mmg tak sabar nak sihat.. Aku kalau selesema or batuk mmg lah tak larat sgt2.. mcm tension jerk..
Hari ahad tu lak, 4/10/09 aku bertolak ke Pusat Latihan UiTM, Kg. Gajah, Perak tuk hadiri Kursus Induksi Khusus selama 3 hari bermula 5/10/09 - 7/10/09. (Citer ttg induksi ni pada N3 yang akan dtg ek)..
Hari nie mmg aku malas nak hapdate sbb aku nak wat kerja yang dah lama tertunggak.. Bila free nanti aku hapdate erk..
Tu pasallah aku amik masa lama tuk hapdate blog nih..

28 September 2009

New Nanny

Hari ini.. 28/9/09 (Isnin), Safiyyah telah dihantar tinggal dengan pengasuh baru.. Pagi tadi aku hantar, dia tak nangis cuma ada lah skit cembeng2 tapi dgn pantas makcik nie tarik perhatian dia.. Sian lak aku tgk.. aku lak takder lah nak menunjukkan muka aku nie.. takut2 dia melalak pulak jadi bila dah letak barang2 Safiyyah terus aku masuk keta gerak ke tempat kerja..

Tengahari tadi aku telefon makcik tu.. makcik tu kata dia ok jerk, tgh makan ramai-ramai pun.. Alhamdullillah dia tak menangis, mungkin dia ada kawan kat rumah makcik tu.. (makcik tu ada jaga 3 orang lagi anak orang).. U all jangan salah sangka tau, aku hantar ke pengasuh baru bukan sbb kejadian tempoh hari (sila semak entry yang lepas yer).. ini disebabkan kitaorang akan berpindah ke rumah baru pada bulan dpn (17/10/09, InsyaAllah kalau keadaan mengizinkan) yang bersebelahan dengan taman pengasuh baru nie.. Balik nie aku nak tgk keadaan dia mcm mana.. hopefully ok lah semua..



25 September 2009

Raya sudah tiba...

Erm.. entry yang sudah basi ku rasa.. hahahaha.. tapi aku pedulik apa kan.. nak citer gak pasal raya ari tuh.. Tahun ni turn kitaorang beraya di KL.. Pepagi raya mcm biasalah, berkumpul di rumah nenek aku (belah mak) di KL gak.. Memacam ragam.. Safiyyah lak mcm biasa, dia kalau tak kenal ngan orang mmg dia tak mau org dan sentiasalah 24 jam mau berkepit sama aku.. Kalau orang amik or dukung dia "confirm" melalak2.. Adoiiii.. Safiyyahh.. ooo safiyyyahhhh..
Dalam kol 1 lebih kitaorang sefamily bertolak pula ke kg. belah ayah aku di Kg. Batang Benar, Nilai.. tapi tak singgah kg lagiii, disebabkan kitaorang adik beradik nie nak balik hari so kitaorang terus beraya di rumah yang wajib disinggah setiap kali hari raya.. rumah paklong and pakngah, (rumah paklong ngan pakngah nie dkt area ngan kg aku, tu pasallah rumah diaorang jadi rumah wajib diziarah)..
dah selesai raya umah diaorang baru balik ke kg.. Dan tuk pengetahuan korang, tahun nie pertama kali aku beraya tanpa kehadiran nenek ku (ibu kepada ayahku) .. Arwah nenek telah pergi meninggalkan kami pada 7/3/2009 (8 hari lagi menjelang hari lahir ayahku)... So bila balik kg.. aku terasa sebak dan rindu tapi apakan daya, tuhan lebih menyayanginyer.. haruslah ku redha di atas pemergiannyer.. Dalam pukul 8.30 malam, kitaorang adik beradik bertolak balik ke KL.. Mak ngan abah aku balik keesokan harinyer, kira tak join kitaorang lah.. Itulah citer pada raya pertama..
Tengahari Selasa arituh, kitaorang pun bertolak semula ke Melaka (balik ke kg. En. Suami pula).. Dan AKU?.. Hari khamis dan Jumaat perlu bekerja semula setelah syok sakan bercuti raya.. HAHAHAHAHAH padan muka aku!.. lainkali abiskan cuti lagi.. (tahun dpn, azam nak simpan cuti banyak2 pastu boleh cuti lama2)..

Pics nie diambil pada pagi Hari Raya Pertama


24 September 2009

Jalan-jalan cari makan..

Disebabkan kejadian yang menimpa Safiyyah tempoh hari, aku telah mengimport mak aku supaya datang ke Melaka tuk jaga Hannah Safiyyah.. Sib baik cuti mak aku nie banyak lagik so bolehlah dia jaga cucunyer.. (Mak aku nie masih bekerja) hehehe.. tapi last week mmg meletihkan.. nak tau sebab apa, hari jumaat 11/9/09 aku hantar Safiyyah ke umah mak ku di KL.. Ahad, 13/9/09 aku balik ke Melaka sorang-sorang.. Rabu, 16/9/09 aku and En. Suami ke KL tuk amik anak and mak aku.. bcoz soknyer Hannah Safiyyah ada appointment ngan doktor tuk check lidahnyer.. Jumaat malam, 18/9/09 gerak ke KL balik tuk sambut raya di KL, Selasa 22/9/09, aku balik ke Melaka semula.. Aduhh.. turun naik KL-Melaka aku last week tau.. amat meletihkan.. Tapi takper, aku ngan En. Suami tak kisah.. yang pasti anak kitaorang nie selamat dibawah jagaan neneknyer..

Sementara mak aku ada kat sini, mlm khamis, 17/9/09 aku bawak mak, adikku yang bongsu dan Safiyyah ke Mydin Mall, Ayer Keroh, Melaka tuk berbuka puasa.. lagipun En. Suami takder, dia berbuka dengan geng "SESAH"nyer so aku amik kesempatan lah bawak diaorang jalan2.. (sebenarnyer aku pun boring nak duk umah, sambil2 tu leh cuci mata)

Tak banyak gambar yang aku snap pung.. adalah skit untuk dikongsi dgn u all..







Hares & Sue

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

The Journey of Suliana Shah. Design By: SkinCorner